Miért új építésű ingatlant válasszak?

Az új építésű ingatlanok egyik legnagyobb előnye, hogy a legtöbbször a település újonnan lakóövezetté kialakított részére épülnek. Így az új építésű ingatlan mellett az új lakók új infrastruktúrát is kapnak, hiszen általában ilyenkor a közművek is új telepítésűek, tehát a későbbiekben nem fenyegeti őket például elhasználódott vízvezetékekből adódó utcai csőtörés kockázata. A lakók az új lakásuk mellé rendszerint teljesen új úthálózatot is kapnak, amely szintén több tíz évig szolgálja majd őket különösebb gond nélkül.

A tartósság, és minimális karbantartási igény ugyanígy igaz új otthonukra is. Elmondható, hogy a rendszeres frissítő festésen kívül 10-15 évig nem kell semmilyen javítási teendővel tervezni. Az új építésű ingatlanok a legmodernebb anyagok felhasználásával és a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával épülnek.

Kiknek ajánlott új építésű ingatlant vásárolni?

Elsődlegesen azoknak, akik hosszútávon gondolkodnak. Jellemző, hogy azok a házaspárok, ahol a gyerekek már felnőttek és önálló életbe kezdtek újra gondolják az eddigi életterüket, és keresnek egy kisebb lakást kettőjüknek. Egy új építésű ingatlan tökéletes választás lehet számukra, hiszen karbantartással nem kell foglalkozniuk, tulajdonképpen egy laza fűnyíráson kívül más teendőjük nem lesz a ház körül. Szabad idejüket így kényelemben és modern körülmények között tölthetik. A családalapítás előtt állók vagy a kisgyermekes családok számára is remek opció egy új építésű ingatlan. Akár 20-25 évig is otthona lehet egy többgyermekes családnak egy modern új építésű ingatlan. Körülbelül ennyi ideig tart 2-3 gyermek felnevelése. Egy új építésű ingatlan ennyi ideig a nagyobb igénybevétel ellenére is komolyabb állapotromlás nélkül képes otthona lenni egy családnak.

Drágább egy új építésű ingatlan, mint más a piacon elérhető ingatlanok?

Igen is, meg nem is. Használt lakás vásárlásakor minden esetben kell számolni felújítási teendőkkel, amelyek nem csak pénzbe, de jelentős időbe is kerülhetnek, nem is beszélve a munkálatokkal járó kényelmetlenségekről. Egy új építésű ingatlan esetében a vásárló már az építés során meghatározhatja a falak színét, a burkolóanyagok fajtáját és minőségét, megválaszthatja a beépítendő szanitereket. Tulajdonképpen tökéletes műszaki állapotú, rejtett hibáktól mentes és garanciális ingatlant kap minden vásárló, ami, ha pénzben többe is kerül, mint egy használt lakás, biztonság, megbízhatóság szempontjából azonban sokkal többet, több „élményt” nyújt tulajdonosának, mint egy valamivel kockázatosabb használt lakás. Egy új építésű ingatlan esetében általában már kiépítésre kerülnek az okosotthon rendszerek, vagy például kérhető elektromos autó töltésre csatlakozás kiépítése, valamint olyan modern épületgépészeti elemek, amelyek egy használt lakás esetében nem, vagy csak komoly átépítésekkel valósíthatók meg. Ha már összehasonlítjuk a használt ingatlanokat az új építésű ingatlanokkal: hitelképesség szempontjából is előnyösebb új építésű ingatlanban gondolkodni, hiszen a pénzintézetek számára nagyobb garanciát nyújthat egy új építésű, mint egy használt ingatlan. A CSOK igénybevétele esetén is több előnyt élvez egy új építésű ingatlan tulajdonosa. Ez akár több millió forint előnyt is jelenthet, ami azt jelenti, hogy az első látásra nagynak tűnő árkülönbség a használt ingatlanok és az új építésű ingatlanok között, mégsem biztos, hogy olyan nagy. Legyen tehát szó családi házról, társasházról vagy ikerházról a lakás vásárlás és a költözés előtt érdemes végig gondolni, hogy pontosan milyen otthonban szeretnénk élni életünk következő évtizedeit.

Hol keressek új építésű ingatlant?

Munkám során törekszem arra, hogy csak profi kivitelezőkkel működjek együtt. Így garantált a minőségi alapanyagból kivitelezett minőségi munka. Az esetleges garanciális feladatok is profi, régóta az építőiparban működő kivitelezőkkel együttműködve valósulhat meg biztonságosan. Éppen ezért kínálatomban csak olyan ingatlanok szerepelnek, amelyekről biztosan tudom, hogy hosszú évtizedeken keresztül lehetnek megbízható otthonai ügyfeleimnek. A kínálat itt tekinthető meg, kérdéseivel keressen bizalommal elérhetőségeimen.