Az ingatlan adásvétel buktatói

Ami az ingatlan tulajdonlást illeti, két lehetőség van minden ember életében. Vagy már túl van legalább egy ingatlan adásvételén, vagy ezután következik be a legtöbbünk számára sorsfordító, de mindenképp fordulópontot jelentő esemény.

Akinek volt már szerencséje, lehetősége bármilyen típusú ingatlan adásvételében részt venni, bizonyára emlékeztek arra, mennyi újdonsággal, eldöntendő kérdésekkel találkoztatok. Számos közülük teljesen idegen téma volt, sok esetben sem család, sem barátok, sem munkatársak nem tudtak érdemben segíteni. Esetleg ami véleményt kaptatok, azzal csak még inkább elbizonytalanodtatok. Nos, így van ez minden olyan esetben amikor a mi kérdésünk szempontjából nem a megfelelő válaszokat kapjuk. Nincs ez másként az ingatlanok kapcsán sem.

Azonban, ha mégis akadt a mikrokörnyezetedben olyan, aki érdemben tudott választ adni, nagyvalószínűséggel egy-egy témát érintően volt/van rálátása az ingatlan adásvételhez kapcsolódan. Az elképzeléseket megvalósító, sőt túlszárnyaló ingatlan adásvétel, amely a lehető legkedvezőbb eredménnyel jár pénzügyi téren is – mind az eladó, mind a vevő szempontjából -, mindenképp komplex, teljes körű és átfogó szakmai tudást és tapasztalatot igényel. Szerteágazó területen kell helyt állni és meghozni a megfelelő döntéseket a konkrét adásvételi szerződés aláírásához való eljutásáig.

A teljesség igénye nélkül néhány sarokpont, amelyekkel feltétlenül foglalkozni kell ahhoz, hogy sikeres, minden résztvevő által megelégedettségre szolgáló ingatlan adásvétel jöjjön létre.

  • az adásvétel tárgyául szolgáló ingatlan megfelelő felkészítése a sikeres értékesítésre
  • a hirdetésbe bekerülő fotók
  • a hirdetési szöveg lényegi tartalmának jól irányzott megfogalmazása
  • funkcionális hirdetési eszközök alkalmazása a célközönség elérése érdekében
  • napra kész felkészülés az ingatlan maximális profizmussal történő bemutatására
  • a valóban reális piaci ár meghatározása

A fent felsoroltak egyesével is mind olyan átfogó témakörök, amelyeket külön-külön fejezet illet meg mind az önálló, mind pedig az összes szempont egymásra ható és egymást erősítő, vagy éppen gyengítő hatásaikról. A hosszú évek során és a segítségemmel révbe ért ingatlan adásvételi- és bérleti szerződések számossága elegendő tapasztalatot és visszaigazolást nyújt annak tekintetében, hogy mind eladói, mind vevői oldalról a legeredményesebb ingatlan adásvételt kimagaslóan, a szakmai kompetenciával rendelkező egy kézben tartással lehet elérni. És hogy miért? Ha van még kérdésed, akkor kérlek, hogy nézd meg a Miért Ingatlanközvetítővel? bejegyzésem és egyértelműen ki fog derülni számodra, nemcsak, hogy időt takarítok meg Neked, de mellé még pénzt is kapsz, ráadásul nem keveset.

For further useful blogs, please click HERE.